Een zorgverzekering is verplicht!

Het hebben van een goede zorg staat in Nederland op nummer 1. In Nederland willen we dat iedereen de kans heeft op de beste zorg. Een goede gezondheid is immers het belangrijkste wat een mens kan hebben, maar een bezoekje aan het ziekenhuis of de dokter kost zonder zorgverzekering bakken met geld en is soms onbetaalbaar. Daarom is het in Nederland verplicht om een goede zorgverzekering af te laten sluiten, zodat de kosten voor de zorg die jij nodig hebt kunnen worden gedekt en je niet voor een onverwachte hoge rekeningen komt te staan.

Wie zich niet laat verzekeren in Nederland krijgt een waarschuwingsbrief. Indien je na deze waarschuwingsbrief nog geen zorgverzekering afsluit volgen er 2 boetes. Als je hierna nog geen zorgverzekering afsluit, sluit het college van zorgverzekeringen een zorgverzekering voor je af bij een zorgverzekeraar.

 

Welke medicijnen worden vergoed door de zorgverzekering?

De zorgverzekering (ook wel ziektekostenverzekering genoemd) zorgt ervoor dat alle kosten worden gedekt die gemaakt worden bij ziekte of ongevallen. Hierbij ka je denken aan een bezoek aan het ziekenhuis, de dokter, een specialist, een verblijf of een behandeling.  Ook medicijnen worden vergoed door de zorgverzekering, maar lang niet alle medicijnen vallen onder de zorgverzekering.

Welke medicijnen worden vergoed door jouw zorgverzekeraar hangen af van jouw zorgverzekering. Zorgverzekeraars mogen zelf bepalen welke merknamen zij willen vergoeden, de werkzame stof die in de medicijnen zitten worden echter wel aangewezen door de overheid zelf.  Het is dus lastig om te zeggen welke medicijnen wel en niet worden vergoed aangezien dit verschilt per verzekeraar. om er zeker van te zijn dat jouw medicijnen worden vergoed kun je contact opnemen met je zorgverzekering of nakijken of speciale websites. Voordat je een zorgverzekering afsluit kun je eerst het beste een aantal zorgverzekeringen van 2018 vergelijken met elkaar. Je kan dan ook direct kijken of er een extra bijdrage vast zit of een eigen risico meetelt aan de door jou gebruikte medicijnen.