Zo laat jij je tattoo goed helen

Na jaren wikken en wegen heb je dan eindelijk de stap gezet: je laat die ene tattoo zetten. Een zeer spannende gebeurtenis. Want hoe zal het uiteindelijke resultaat worden? En zal het veel pijn gaan doen? De artist van de tattoo shop doet er alles aan om je op je gemak te stellen, zodat je later terug kunt kijken op een prettige ervaring. Wanneer de tattoo op je huid staat is het nog aan jou om er goed voor te zorgen, zodat het kunstwerk goed kan helen.

Kies het juiste moment

Heb je een afspraak gemaakt bij de tattooshop? En ga je volgende week op vakantie naar een zonovergoten bestemming? Dan is het verstandig om deze afspraak te verplaatsen naar een ander moment. Of je moet het zien zitten om je tijdens de vakantie de hele tijd te verstoppen voor de zon. Je tattoo is de eerste drie weken eigenlijk nog een wond, zonlicht komt de genezing niet ten goede en kan de kleuren beschadigen. Als het stukje huid waar de tattoo zit verbrand, ben je nog verder van huis. Het meest ideale is dus om de tattoo in de winter te laten zetten als je tijdens de zomermaanden het liefst de zon opzoekt. En tegen die tijd is je tattoo ook helemaal genezen.  

Smeren, smeren, smeren

Of je nou je lichaamsversiering laat zetten bij een tattooshop in Utrecht, Arnhem, Amsterdam of een andere stad, je zal altijd het advies krijgen om de tatoeage in te smeren met Bepanthen. Het zalfje krijg je vaak na afloop mee. Smeer je tatoeage twee keer per dag voorzichtig in en zorg dat jij je handen van tevoren goed wast met parfumvrije en ontsmettende zeep. Draag verder kleding die niet te strak zit om schuurplekken te voorkomen, pulk niet aan de korstjes (deze verdwijnen vanzelf) en dep na het douchen de tattoo voorzichtig droog.

Luister naar de instructies van de artist

In dit artikel geven wij je een aantal tips om je tattoo te laten helen. Maar we willen benadrukken dat je altijd moet luisteren naar de instructies van de tattoo artist. Deze is een ervaren specialist op dit gebied en weet alles over hoe jij het beste met je tattoo om moet gaan en wat de beste verzorging is. Volg dit advies daarom ook altijd op, zo weet jij zeker dat je nog heel lang kunt genieten van het unieke kunstwerk op jouw lijf.