Zo houd jij je mond gezond

Hoewel er tegenwoordig eindeloos veel mogelijkheden zijn om een slecht gebit weer te repareren, is het beter om dit te voorkomen. Sommige mensen laten graag dingen aan hun gebit doen, denk hierbij aan het plaatsen van facings, het bleken van tanden en het laten zetten van een implantaat tand. Natuurlijk zijn er ook genoeg dingen die je zelf kunt doen om die stralende lach te behouden. Dit artikel bevat enkele tips hiervoor.

Poets twee keer per dag je tanden

De eerste tip is om minimaal twee keer per dag je tanden te poetsen. Dit kun je het beste doen nadat je hebt ontbeten, en vlak voordat je naar bed gaat. Bovendien is het belangrijk dat je minimaal twee minuten lang poetst. Het gebeurt namelijk regelmatig dat mensen te weinig tijd besteden aan het poetsen van hun tanden, waardoor het niet het gewenste effect heeft. De fluoride in tandpasta wordt pas na twee minuten actief, dit is dan ook de reden dat je minimaal twee minuten moet poetsen.

Sla je tong niet over

De meeste mensen poetsen echt alleen maar hun tanden. Toch is het ook belangrijk om je tong mee te nemen tijdens het poetsen. Hier blijven namelijk een hele hoop bacteriƫn zitten welke voor een slechte adem kunnen zorgen. Je kunt hiervoor ook een speciale tongreiniger aanschaffen.

Poets elektrisch

De derde tip is om je handtandenborstel in te wisselen voor een elektrisch exemplaar. Hiermee kun je namelijk veel meer vuil weghalen dan met een normale tandenborstel. Veel van het tandplak is lastig te bereiken met een normale tandenborstel, met een elektrische tandenborstel poets je dit zo weg.

Flos regelmatig

De laatste tip is om elke dag minimaal een keer te flossen, ragen of tandenstokers te gebruiken. Je kunt met je tandenborstel namelijk lastig tussen je tanden komen, waar vaak vuil zit. Wanneer je dit niet doet, kan je gaatjes krijgen en in het ergste geval kan dit zelfs tot een kaakontsteking leiden.