Wanneer een gehoortest doen? Tips voor een hoortest

Heb je moeite om mensen te horen als ze tegen je praten? Vraag je mensen vaak om zichzelf te herhalen? Als dat zo is, moet je misschien een gehoortest laten doen. Veel mensen realiseren zich niet dat ze een gehoorprobleem hebben tot het te laat is. In dit artikel bespreken we wanneer je een gehoortest moet laten afnemen en geven we enkele tips voor het afnemen van de test, zoals bij een online hoortest. We geven ook informatie over wat je moet doen als gehoorverlies bij je wordt vastgesteld.

Bezoek een audicien

Als je denkt dat je mogelijk een gehoorprobleem hebt, is de eerste stap een gehoortest bij een audicien. Een audicien is een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg die gespecialiseerd is in het diagnosticeren en behandelen van gehoorstoornissen. Tijdens de gehoortest zal de audioloog meten hoe goed je verschillende geluiden op verschillende volumes kunt horen. De test is pijnloos en duurt ongeveer een uur.

Doe de test in een rustige kamer

Wanneer u de gehoortest doet, is het belangrijk dat je je in een rustige kamer bevindt. Dit helpt de audioloog om een nauwkeurige meting van het gehoor te krijgen. Als je de test thuis doet, zorg er dan voor dat er geen achtergrondgeluid is, zoals muziek of TV, dat zou de test kunnen verstoren.

Volg de instructies op

Tijdens de test zal je worden gevraagd om verschillende dingen te doen, zoals je hand opsteken als je een geluid hoort of woorden herhalen die je hoort. Het is belangrijk dat je de instructies opvolgt, zodat de audicien een nauwkeurige meting van jouw gehoor kan doen.

Maak je geen zorgen als je tijdens de test niet alle geluiden hoort. De audioloog zal hiermee rekening houden bij het stellen van een diagnose.

Wat te doen als gehoorverlies bij jou wordt vastgesteld

Als gehoorverlies bij jou wordt vastgesteld, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om het te behandelen. Eén optie is het gebruik van hoortoestellen. Hoortoestellen versterken het geluid, zodat je beter kunt horen. Een andere optie is het krijgen van cochleaire implantaten. Cochleaire implantaten zijn apparaten die operatief in het oor worden geïmplanteerd en een directe elektrische stimulans geven aan de gehoorzenuw.

Voor meer informatie over jouw gehoor neem contact op met https://onlinehoortoestel.nl/.