Waarom moeten diabetici teststrips gebruiken?

Bloedglucoseteststrips spelen een cruciale rol bij het controleren van uw dagelijkse bloedglucosespiegel en om uw arts de gegevens te geven om uw medicatie aan te passen om uw diabetessymptomen onder controle te houden. Zonder de hulp van deze kleine wegwerpstrips kan het leven met diabetes chaotischer worden dan ooit.

Hoe graag we het ook zouden willen doen zonder de pijn en het bloed, het controleren van uw bloedsuikerspiegel is cruciaal voor het beheersen van uw diabetes. Als het ongecontroleerd is, kan de chronische aandoening leiden tot een aantal ernstige levensbedreigende complicaties zoals hartaandoeningen, beroerten, blindheid en amputatie van ledematen. Als u geld probeert te sparen door de bloedtest over te slaan, moet u denken aan de gevolgen wanneer uw diabetes een complicatie veroorzaakt die veel duurdere medicatie en behandeling vereist.

En in extreme gevallen is een reis naar de eerste hulp nodig als gevolg van een plotselinge hartaanval of beroerte. Elk van deze gevolgen kost veel meer dan het geld dat u bespaart aan diabetes teststrips. In plaats daarvan moet u bloedglucose testen beschouwen als het kleine teken voor een gezonder leven. Ook zullen bloedglucosemetingen de stress en verwarring wegnemen als het gaat om de behandeling van diabetes. Door te weten of uw bloedglucosespiegel in het juiste bereik is, kunt u handelen volgens uw huidige toestand zonder te raden wat er vervolgens kan gebeuren.

Als u echt geld wilt besparen, als u weet wanneer u uw bloedsuikerspiegel moet testen, hoe u uw teststrips effectief kunt gebruiken om verspilling te voorkomen en waakzaam bent bij het wijzigen van uw ongezonde eetgewoonten, zijn dit de manieren om het probleem op te lossen.

Hoe vaak moet u een bloedglucosetest toedienen

Als u niet zeker weet hoe vaak u een bloedglucosetest moet doen, hangt dit af van het type diabetes dat u heeft en welke behandelingen u gebruikt (insuline-injecties versus de combinatie van orale medicatie en veranderingen in levensstijl).

Type 1 diabetes patiënten: De meeste patiënten moeten regelmatig worden getest om de bloedsuikerspiegel te beheersen. In het algemeen zijn ten minste vier tests verplicht per dag. Als u momenteel een insulinepomp gebruikt, drie of meer insuline-injecties per dag nodig heeft of zwanger bent, moet u mogelijk zeven keer per dag of vaker testen.

Type 2 diabetespatiënten: Hoewel uw aandoening mogelijk minder kritiek is dan patiënten met type 1-diabetes, is het controleren van uw bloedsuiker nog steeds cruciaal voor uw gezondheid. Afhankelijk van uw dieet, medicatiedosering en het niveau van geglycosileerd hemoglobine, zal uw arts u helpen bepalen hoe vaak u de test moet toedienen.