Waar heb je foliumzuur voor nodig?

De naam van foliumzuur heeft het te danken aan een Latijns woord. Het is een afgeleide van het woord foliage. De letterlijke vertaling hiervan is blad of gebladderde. Dit verwijst weer naar bladgroenten. Dit omdat bladgroenten vol zitten met foliumzuur. Foliumzuur is een vitamine die erom bekend staat de groei van het kindje tijdens een zwangerschap te bevorderen. Maar toch kun je foliumzuur voor nog veel meer dingen gebruiken. Waar zou je foliumzuur dan precies voor nodig hebben? 

Wat is foliumzuur precies? 

Foliumzuur is een vitamine die ook wel beter bekend staat onder de naam vitamine B11. Dit vitamine is oplosbaar in water en is een van de vele vitamines B die in vitamine B complex zitten. Foliumzuur is van al deze soorten de meest stabiele soort vitamine B.

Foliumzuur is essentieel omdat ons lichaam zelf niet in staat is deze aan te maken. Om die reden is het dan ook belangrijk dat we hiervan genoeg binnenkrijgen via onze voeding. Mocht dit niet voldoende zijn, dan kun je er ook nog supplementen voor gebruiken. 

Waar is foliumzuur voor nodig? 

Over het algemeen is foliumzuur alleen belangrijk bij een zwangerschap. Het levert een grote bijdrage aan de ontwikkeling van het ongeboren kind. Het is namelijk zo dat foliumzuur bijdraagt aan de ontwikkeling van het zenuwstelsel van het ongeboren kindje. Dit treedt al vanaf de eerste dag in werking. 

Door de rol van foliumzuur al zo vroeg bij de ontwikkeling van je kind wordt de kans op geboorteafwijkingen verkleind. De kans dat je een kindje op de wereld zet met een open ruggetje is hiermee flink afgenomen. 

Maar dat is niet het enige waar foliumzuur belangrijk voor is. Foliumzuur is ook belangrijk bij het aanmaken van rode en witte bloedcellen en een normale ontwikkeling in de groei van het menselijk lichaam. 

Wat zijn de voordelen van foliumzuur? 

De hoeveelheid foliumzuur die je binnenkrijgt is belangrijk omdat het veel voordelen kan hebben. Zo draagt het bij een zwangerschap behoorlijk bij aan de groei van je ongeboren kindje in je buik. Ook zorgt het ervoor dat je een goede weerstand krijgt. 

Daarnaast is foliumzuur ook nog eens heel goed voor de gemoedstoestand. De leerprestaties en het geheugen zal hiermee ook goed gestimuleerd worden. Heb je last van vermoeidheid? Foliumzuur levert een bijdrage om deze vermoeidheid terug te dringen en te verminderen. Je zult je dus over het algemeen beter in je vel gaan voelen. 

Tip: Davitamon