Versla de zomergriep

De griep? Dat is toch eigenlijk alleen iets wat voorkomt tijdens de winter? Helaas niet. Want ook we allemaal weer volop kunnen genieten van de warme temperaturen buiten, hebben we grote kans om een fikse griep op te lopen. Echter zijn de symptomen in dit geval wel anders dan die van de winterse griep. Daarom is het verstandig om het hele jaar flink op je gezondheid te letten en gezond te leven. Zo blijft je weerstand optimaal.

De verschijnselen van zomergriep

Veel mensen zijn bekend met het begrip zomergriep, omdat je hierbij hele andere symptomen hebt. Griep associëren we toch met een flinke verkoudheid, hoofdpijn, koorts en pijn in de gewrichten (het influenzavirus dus). Bij zomergriep is er sprake van een ander virus: het norovirus. Dit virus heeft het gemunt op je darmen, waardoor je vooral last krijgt van je buik en darmen. De zomergriep is dan ook wel een fikse buikgriep. Hierdoor voel je je flink misselijk en moet je vaak braken. Ook moet je ontzettend vaak naar het toilet. Dit doet je lichaam om het virus te verdrijven.

Zorg voor goede hygiëne

Wanneer je de zomergriep te pakken hebt, is het dan ook verstandig om thuis te blijven. Dit is namelijk ontzettend besmettelijk. Is er een gezinslid die de zomergriep te pakken heeft? Of is een collega ziek naar huis gegaan met deze verschijnselen? Zorg dan voor goede hygiëne. Maak deurklinken schoon, haal een doekje over het toetsenbord, drink niet uit hetzelfde glas en verzoek iedereen met klem om meerdere keren per dag de handen te wassen.

Houd je weerstand op peil

Zoals je al kunt lezen, kan je het hele jaar door te maken krijgen met diverse virussen. Deze slaan veel makkelijker toe op het moment dat jouw weerstand laag is en je veel vatbaarder bent voor een griepje. Zorg daarom voor een goede weerstand. Eet gezond, beweeg voldoende, neem dagelijks een frisse neus en zorg voor zo min mogelijk stress. Ook al kan dat laatste nogal lastig zijn met de dagelijkse drukte. In dit geval kan je ook supplementen nemen, zoals Golden Naturals supplementen. Het assortiment is behoorlijk breed, zodat er altijd een supplement is voor jouw lichaam of levensstijl. Of het nou gaat om de aanvulling van een vitaminetekort of een capsule om beter te kunnen slapen. Zo verbeter jij eenvoudig je weerstand.