Vaginale schimmelinfectie: symptomen en behandelingen

Wat is een vaginale schimmelinfectie?

Een vaginale schimmelinfectie, ook wel Candida genoemd, is iets waar vrijwel elke vrouw weleens mee te maken krijgt. Sommige vrouwen hebben hier zelfs regelmatig last van. Ondanks dat deze aandoening vrij veel voor komt, rust er (helaas) nog steeds een taboe op. Echter is vaginale schimmelinfectie makkelijk te bestrijden.

Omdat deze aandoening vaak geassocieerd wordt met een SOA of een gebrek aan hygiƫne, wil natuurlijk geen enkele vrouw vertellen dat ze er last van heeft. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg middelen en medicijnen op internet verkrijgbaar die een vaginale schimmelinfectie effectief bestrijden. De bekendste en meest effectieve middelen zullen we hieronder kort bespreken.

Wat zijn de symptomen van een vaginale schimmelinfectie?

Er zijn heel erg veel Candida symptomen. Je kunt van meer dan vijftig verschillende dingen last hebben. De belangrijkste symptomen voor Candida zijn een opgeblazen gevoel, een witte brokkelige afscheiding, jeuk bij de anus, buikkrampen en winderigheid. Ook kan de vagina wat rood en opgezwollen zijn. Dit zijn symptomen die vrijwel iedereen heeft en waar de klachten meestal mee beginnen. Verder kun je nog last hebben van diarree, vermoeidheid, kalknagels, een slechtere huid, aambeien en menstruatieproblemen.

Hoe een vaginale schimmelinfectie behandelen?

Ervaar je een of meerdere van deze symptomen? Dan kun je naar een arts gaan of een thuistest doen. Je arts zal een (inwendig) onderzoek uitvoeren om vast te stellen of het inderdaad om Candida gaat, of dat er misschien iets anders aan de hand is. Met de thuistest is het mogelijk om zelf, geheel pijnloos, een uitstrijkje te maken met een steriel wattenstaafje. Met behulp van het meegeleverde testapparaatje kan je vervolgens, in slechts 10 minuten, vaststellen of je een candida infectie hebt opgelopen. De thuistest kent een betrouwbaarheid van 90%.Als het inderdaad Candida is, kan de huisarts ervoor kiezen om een schimmeldodend middel zoals Diflucan voor te schrijven. Na een paar dagen zal de schimmel zijn gedood en zullen ook de symptomen verminderen. Deze middelen zijn echter ook verkrijgbaar bij de (online) drogisterijen. Wil je een middel bestellen om de schimmelinfectie te bestrijden dan kan je op deze website terecht. Het betreffende middel zal vervolgens in een neutrale verpakking worden toegezonden.