Modafinil gebruik door een Beleggingsbankier

Ik werk in een zeer cognitief intensief beroep, investeringsbankdiensten (privaat vermogen). Het gaat er niet om dat we snel kunnen rekenen of dat we het probleem het snelst kunnen aanpakken. Het gaat erom dat je de klant een goede indruk kunt geven, dat je hen kunt laten zien wat ze te winnen hebben en waarom ze het zouden moeten nemen.

De baan vereist dat ik niet alleen slim ben (snel denk), maar ook enthousiast ben over mijn voorstel, dat ik me goed voel met de klant omdat hij geen computer wil, maar een mens. Wat Modafinil doet is dat het je alert houdt op hints die een klant zou kunnen geven over hun ervaring. Met Modafinil kun je ook flexibel zijn en jouw offerte snel aanpassen om aan de behoeften van jouw klant te voldoen. Maar dit is een beetje een gevolg van Modafinil en niet zozeer van wat het voor mij deed toen ik wanhopig was.

Het was mijn eerste jaar op de universiteit, ik kon niet geloven dat ik een eerstejaarsstudent was aan een ongelooflijk prestigieuze universiteit, ondanks mijn gemiddelde prestaties. Ik was niets bijzonders, ik had geen idee waarom ik zelfs was toegelaten. Nou tegen de tijd dat er tussentijdse examens kwamen, merkte ik dat ik erg ver achter liep en de werklast die mijn docenten me oplegden niet aan kon. Voor die volgende twee weken, nam ik methylfenidaat (Ritalin) en studeerde ik als een gek voor die tussentijdse examens.

Ik bracht hele nachten slapeloos door, overwerken en putte mezelf uit. Uiteindelijk presteerde ik gemiddeld op mijn tussentijdse examens, hoewel ik zeker blij was dat ik niet had gefaald. Maar toen dacht ik, als ik Ritalin kon gebruiken om dat te doen, dan zou het een geweldig hulpmiddel zijn voor het reguliere schoolwerk, niet alleen voor tussentijdse examens. En dat heb ik ook gedaan. Ik gebruikte Ritalin voor ongeveer drie weken van de daaropvolgende maand vervolgens ben ik gestopt. Ik stopte met Ritalin omdat het me humeurig maakte, het maakte me geïrriteerd, het maakte me boos, het maakte me asociaal, ik haatte Ritalin. Zelfs het ‘goede’ was slecht, voor examens maakte Ritalin me te gefocust waardoor ik het overzicht van de tijd verloor, Ritalin gaf me een tunnelvisie die zo slecht was dat ik niet buiten de doos kon denken.

Een van mijn vrienden vertelde me toen over Modafinil. Modafinil werkte! Het was veel veiliger dan Ritalin, het was een minder intens in gevoel, ik was niet ‘volgepompt met energie’, en het was een subtiel maar effectief antwoord. Ik was pro-sociaal, ik was niet geïrriteerd, en ik was zelfs in staat om mijn eigen schoolclub op te richten (later werd het een van de meest productieve clubs op de campus). Het waren alle voordelen van een cognitieve versterker zonder de nadelen! Ik kon er zelfs mee slapen, het veroorzaakte geen slapeloosheid of slaapproblemen. En dus hielp het me om gelukkig door mijn opleiding te komen en vervolgens hielp het me om door mijn veeleisende baan te navigeren.

Ik zou het niet zozeer een cognitieve verbeteraar noemen maar eerder een geluk ‘verbeteraar’, als dat logisch is. Het stelt je in staat om te doen wat je wilt doen.

Lees meer over Modafinil als je geïnteresseerd bent.