In beeld: Janssen van Dijke fysiotherapeuten

Vandaag een artikel over Janssen van Dijke fysiotherapeuten. De praktijk, gevestigd in Hengelo (Gld) en Zelhem, is een veelzijdige fysiotherapiepraktijk waar veel gebeurd. Vandaag geven de fysiotherapeuten uit beide praktijken een inkijkje in de dagelijkse gang van zaken; het reilen en zeilen.

Twee praktijken in de Achterhoek

Janssen van Dijke fysiotherapeuten bestaat inmiddels al zo’n veertig jaar als fysiotherapiepraktijk en is zeer bekend in de regio Achterhoek. Binnen de praktijk werken meer dan tien fysiotherapeuten en is er op de praktijken iedere dag een andere samenstelling van specialisten aanwezig om de patiënten van de best mogelijk zorg te voorzien.

Niet enkel fysiotherapiebehandelingen

Er zijn veel verschillende fysiotherapeuten aanwezig binnen de praktijken, en zij hebben allemaal hun eigen specialiteit waarmee ze patiënten zo goed mogelijk kunnen helpen bij hun herstel. Enkele van de specialismen binnen de praktijk zijn:

  • Dry needling
  • Manuele therapie
  • Bekkenfysiotherapie
  • Oedeemfysiotherapie
  • Sportfysiotherapie

Trainingsprogramma’s

Naast fysiotherapie behandelingen worden er ook ontzettend veel verschillende trainingsprogramma’s aangeboden binnen de praktijken waarmee mensen na hun behandeling terecht kunnen of als aanvulling op een bestaande behandeling. Het is namelijk zo dat veel mensen na hun behandeling weer terugvallen in hun oude patronen waardoor zij weer verschijnselen krijgen van eerdere klachten. 

Ook worden trainingsprogramma’s dus aangeboden als aanvulling op bestaande behandelingen. Zo zijn er beweeggroepen voor mensen die last van hun rug hebben, maar ook trainingsprogramma’s waar mensen met COPD samenkomen en bewegen.

Samenwerking als belangrijke pijler 

Binnen Janssen van Dijke is samenwerking een belangrijke pijler om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de behandeling enkel op het allerhoogste niveau wordt aangeboden. Zo wordt er samengewerkt door de fysiotherapeuten onderling. Een manuele therapeut kan vaak goed helpen bij de bekkenfysiotherapeut, en vice versa. 
In andere gevallen is het zo dat de fysiotherapeuten samenwerken met andere specialisten uit de regio, bijvoorbeeld het Slingeland Ziekenhuis. Samen met specialisten binnen aanverwante of dezelfde specialisatie worden er periodiek overleggen gehouden waarin bepaalde casuïstiek wordt besproken. Zo kunnen sommige casussen beter behandeld worden, met aanvulling van andere specialisaties.