Het niet goed onderhouden van je tandvlees kan leiden tot ernstige problemen

Wanneer u merkt dat uw tandvlees er rood en gezwollen uitziet, en wanneer u uw tanden poetst bloed het dan? Dan is de kans groot dat u last heeft van ontstoken tandvlees.

Het is belangrijk dat u het probleem dan gelijk aanpakt, want als ontstoken tandvlees zich uitbreidt kan dit leiden tot veel meer problemen. Wanneer u moeite heeft om uw gebit schoon te houden, dan kan er tandplak achterblijven, wanneer deze tandplak niet weggehaald wordt kan dit verharden en ontstaat er tandsteen. Deze tandsteen en tandplak gaan zich nestelen tussen de tanden en komen daardoor terecht in de smalle spleet tussen je tandvlees, kiezen en tanden (ook wel pocket genoemd). Als de tandplak en tandsteen tussen de pocket blijft zitten dan gaat het tandvlees ontsteken, waardoor er gingivitis ontstaat.

 

Wat zijn de symptomen van gingivitis?

  • Tandvlees voelt pijnlijk en geïrriteerd aan
  • Bij aanraking van je tandvlees bloed het snel, en je tandvlees is teruggetrokken
  • Je tandvleeskleur is rood in plaats van roze
  • Je hebt last van opgezwollen tandvlees
  • Je hebt last van een vieze smaak slechte adem ( niet in alle gevallen)

 

Bezoek regelmatig een tandarts

U kunt deze tandvleesproblemen voorkomen door uw tandplak regelmatig te laten verwijderen door een expert, zoals het geval is bij tandartspraktijk Schiedam. Het is namelijk zo dat de tandplak die zich onder de tandvleesrand bevind alleen verwijderd kan worden door een tandarts of mondhygiënist. Wanneer deze expert vindt dat uw gebit extra zorg nodig heeft,  kan hij u doorsturen voor een behandeling bij de parodontoloog. Dit is een tandarts die zichzelf gespecialiseerd heeft in tandvleesproblemen.

 

Een goed gebit met de volgende hulpmiddelen

  • Maak gebruik van een zachte tandenborstel waarvan de borstelharen afgerond zijn.
  • Probeer tandplak en tandsteen zoveel mogelijk tegen te gaan door regelmatig te flossen.
  • Poets minimaal 2 keer per dag 2 minuten.