Een zwangerschapsmasker, wat is het?

Heb jij de benaming zwangerschaps masker al eens voorbij horen komen of is dit voor jou minstens zo onbekend als een hoop andere mensen. Niet zo gek ook misschien, want als je voor het eerst in verwachting bent zal bijna alles wat je doormaakt tijdens deze periode nieuw zijn. Het zwangerschaps masker zal daar een van zijn, waardoor je waarschijnlijk niet weet wat het is en hoe of dit er uit zal zien. Wat weet jij al over zwangerschappen en alles wat daarbij kan komen kijken? Misschien heb je de standaarddingen al een beetje gelezen en is niet alles nieuw meer, maar het zwangerschaps masker moet je echt iets meer van weten!

De zwangerschap

Tijdens de zwangerschap gebeurt er van alles in het lichaam, waarbij harde buiken bijvoorbeeld vaak voorkomt. De hormonen in het lichaam zullen ook sterk kunnen veranderen, waardoor je misschien last krijgt van je humeur maar ook van een zwangerschaps masker. We maken namelijk massaal meer stofjes aan, waarbij oestrogeen misschien wel de meest grote is. Deze kan zorgen voor wat vervelende dingen, waaronder het zwangerschaps masker maar wat is het nu eigenlijk?

Wat is het?

Het zwangerschaps masker kun je ook wel zien als pigmentvlekken die veelal in het gezicht en in de hals voorkomen. Het komt niet bij alle dames voor, maar wel bij de overgrote meerderheid. Je zult het dan ook kunnen herkennen aan de bruine vlekken die willekeurig kunnen verschijnen. Het voorhoofd, de jukbeenderen en rond de mond zijn de meeste bekende plekken. De pigmentvlekken komen meestal vanaf het tweede trimester in de zwangerschap, hoewel het later in de zwangerschap ook nog kan optreden.

Probeer de zon te vermijden

Je hebt er vast wel eens van gehoord, dat het beter is de zon te vermijden tijdens de zwangerschap. Het is echt belangrijk dit ook echt te doen, omdat de zon ervoor kan zorgen dat de pigmentvlekken erger worden. Je kunt een zonnebrandcrème gebruiken, wanneer je toch wat langer in de zon zal zijn. Daarnaast zou je de pigmenten een klein beetje kunnen verminderen door een goede crème te gebruiken als je toch te maken krijgt met die vervelende pigmentvlekken.  Een pigment crème is een goede keuze om de vlekken te verminderen vergeet niet een petje te dragen als je toch naar buiten gaat. Zelfs in de winterperiode is dit aan te raden, want ook dan is de zon vrij fel en kan het een zwangerschaps masker veroorzaken.

Tip: Biodermal.nl