Een elektrische tandenborstel is een verstandige keuze

Tanden poetsen

Je bent zuinig op je gebit. Zeker twee keer per dag poets je je tanden, je vervangt elke zes weken je tandenborstel en je gebruikt natuurlijk een goede tandpasta. Na het poetsen gaat de flosdraad erdoor je de sessie wordt afgemaakt met een scheutje mondwater. Het kan niet anders of jouw gebit is in topconditie. Tot je weer bij de tandarts zit en deze je subtiel laat weten dat je toch echt wat beter moet gaan poetsen. Je hebt nog geen gaatjes, maar aan de ophopingen tussen je tanden en kiezen is te zien dat dit niet lang meer zal duren. Daar ga je met je goede gedrag! Wat nu?

Kies voor een elektrische tandenborstel

Een elektrische tandenborstel is bij uitstek geschikt om je gebit beter schoon te maken. Het resultaat van poetsen met een elektrische tandenborstel is vele malen beter dan poetsen met een conventionele tandenborstel. Natuurlijk is een elektrische tandenborstel duurder dan een tandenborstel, maar die investering verdient zichzelf terug in de vorm van een gezonder gebit. 

Waarom is een elektrische tandenborstel beter?

Het grootste verschil tussen een elektrische tandenborstel en een ouderwetse tandenborstel is dat de borstel van een elektrische tandenborstel veel sneller beweegt. Door die veel snellere beweging verwijdert een elektrische tandenborstel etensresten en zelfs tandplak veel beter. Omdat de borstel al beweegt, hoef niet niet meer te doen dat de borstel tegen je tanden en kiezen houden en langzaam over je hele gebit verplaatsen. Het formaat en de vorm van de borstel zijn ook van belang. Bij een elektrische tandenborstel is het borsteltje rond en vrij klein. Hierdoor kun je veel beter bij de moeilijk bereikbare plekjes en weet je zeker dat je gebit na het poetsen echt schoon is.

Poets minimaal 2 minuten

De meeste tandenborstels hebben tegenwoordig een sensor die bijhoudt of je te hard poetst, of houden de tijd bij hoelang je aan het poetsen bent. De standaard is minimaal 2 minuten poetsen. Hierdoor zorg je ervoor dat je gebit keurig onderhouden blijft. Wil je meer poetstips ontvangen? Kijk dan eens op tandarts-zuidholland.nl. Hier staan alle laatste tips voor jou op.