afvallen shakes

Verslag ervaringen afvallen met maaltijd vervangende shakes

Geachte lezer, zoals sommigen van jullie misschien al wisten ben ik al een tijdje aan het afvallen. Ik kampte in het dieptepunt met zo een 80 kilo overgewicht. Nu is dat al teruggebracht tot ongeveer 50 kilo te zwaar. Maar er is nog een lange weg te gaan.

Veel mensen zijn al onder de indruk dat ik 30 kilo heb weten af te vallen in een relatief kort tijdsbestek. Veel mensen vroegen, Deborah, hoe heb jij dat voor elkaar gekregen. Wel vandaag ga ik uit de doeken doen hoe mij dit gelukt is.

Op aanraden van mijn diëtiste ben ik begonnen met het zogenaamde Be-Slank dieet. Ik had er nog nooit van gehoord. Maar bij dit dieet volg je een eiwitrijk dieet schema, en consumeer je maaltijd vervangers en eventueel andere producten zoals repen, havermout en speciaal eiwitrijk brood.

Tip: afvallen met shakes advies

Bij vorige diëten die ik geprobeerd heb viel mij op dat de smaak nogal chemisch is, te veel onnatuurlijke toevoegingen zoals smaakstoffen en kleurstoffen en weet ik wel allemaal niet. Niets van dit alles bij Be-Slank bij dit merk is er louter sprake van natuurlijke voedingsstoffen. De shakes smaken daardoor ook een stuk lekkerder dan ik gewend ben en dan houd je zo een dieet ook een stuk makkelijker vol wat toe nu toe erg goed lukt.

Aanbevolen: meer afvallen met shakes ervaringen…

Ze hebben daarnaast ook nuttige afwisselingen zoals eiwitrijke chips en eiwitrijk brood. Soms heb je gewoon trek in dat soort eten. Maar kan je niet nemen want wat in de supermarkt ligt is onverantwoord. Je wilt niet toegeven aan de guilty pleasure want dan is het hek van de dam en dan ga je nog veel meer zondigen. Maar dat is dus opgehouden sinds ik bekend ben en actief volg het Be-Slank dieet. Ik kan dit dus van harte aanbevelen aan iedereen met overgewicht.

Modafinil gebruik door een Beleggingsbankier

Ik werk in een zeer cognitief intensief beroep, investeringsbankdiensten (privaat vermogen). Het gaat er niet om dat we snel kunnen rekenen of dat we het probleem het snelst kunnen aanpakken. Het gaat erom dat je de klant een goede indruk kunt geven, dat je hen kunt laten zien wat ze te winnen hebben en waarom ze het zouden moeten nemen.

De baan vereist dat ik niet alleen slim ben (snel denk), maar ook enthousiast ben over mijn voorstel, dat ik me goed voel met de klant omdat hij geen computer wil, maar een mens. Wat Modafinil doet is dat het je alert houdt op hints die een klant zou kunnen geven over hun ervaring. Met Modafinil kun je ook flexibel zijn en jouw offerte snel aanpassen om aan de behoeften van jouw klant te voldoen. Maar dit is een beetje een gevolg van Modafinil en niet zozeer van wat het voor mij deed toen ik wanhopig was.

Het was mijn eerste jaar op de universiteit, ik kon niet geloven dat ik een eerstejaarsstudent was aan een ongelooflijk prestigieuze universiteit, ondanks mijn gemiddelde prestaties. Ik was niets bijzonders, ik had geen idee waarom ik zelfs was toegelaten. Nou tegen de tijd dat er tussentijdse examens kwamen, merkte ik dat ik erg ver achter liep en de werklast die mijn docenten me oplegden niet aan kon. Voor die volgende twee weken, nam ik methylfenidaat (Ritalin) en studeerde ik als een gek voor die tussentijdse examens.

Ik bracht hele nachten slapeloos door, overwerken en putte mezelf uit. Uiteindelijk presteerde ik gemiddeld op mijn tussentijdse examens, hoewel ik zeker blij was dat ik niet had gefaald. Maar toen dacht ik, als ik Ritalin kon gebruiken om dat te doen, dan zou het een geweldig hulpmiddel zijn voor het reguliere schoolwerk, niet alleen voor tussentijdse examens. En dat heb ik ook gedaan. Ik gebruikte Ritalin voor ongeveer drie weken van de daaropvolgende maand vervolgens ben ik gestopt. Ik stopte met Ritalin omdat het me humeurig maakte, het maakte me geïrriteerd, het maakte me boos, het maakte me asociaal, ik haatte Ritalin. Zelfs het ‘goede’ was slecht, voor examens maakte Ritalin me te gefocust waardoor ik het overzicht van de tijd verloor, Ritalin gaf me een tunnelvisie die zo slecht was dat ik niet buiten de doos kon denken.

Een van mijn vrienden vertelde me toen over Modafinil. Modafinil werkte! Het was veel veiliger dan Ritalin, het was een minder intens in gevoel, ik was niet ‘volgepompt met energie’, en het was een subtiel maar effectief antwoord. Ik was pro-sociaal, ik was niet geïrriteerd, en ik was zelfs in staat om mijn eigen schoolclub op te richten (later werd het een van de meest productieve clubs op de campus). Het waren alle voordelen van een cognitieve versterker zonder de nadelen! Ik kon er zelfs mee slapen, het veroorzaakte geen slapeloosheid of slaapproblemen. En dus hielp het me om gelukkig door mijn opleiding te komen en vervolgens hielp het me om door mijn veeleisende baan te navigeren.

Ik zou het niet zozeer een cognitieve verbeteraar noemen maar eerder een geluk ‘verbeteraar’, als dat logisch is. Het stelt je in staat om te doen wat je wilt doen.

Lees meer over Modafinil als je geïnteresseerd bent.

Ouderdom en gewrichtspijn – de oorzaken

gewrichtspijn

Bij sommige ouderen kan het een heel vervelende en beperkende last zijn: de pijn die ze voelen in hun rug of bepaalde ledematen. Schouders die vastzitten, of armen, knieën, maken dat zij veel dingen niet goed meer kunnen doen, ook al zijn ze verder nog gezond en helder. Deze pijn zit hem vaak in de gewrichten en wervels, deze zijn onderhevig aan slijtage. Hoe en waarom gebeurt dit?

Gewrichtsslijtage

Je gewrichten en wervels zijn de kernpunten  van de bewegingen die je met je lichaam maakt. Om deze bewegingen goed en soepel te laten plaatsvinden, zit er kraakbeen in je gewrichten – een zachte stof die tussen de botten zit, zodat deze niet langs elkaar schuren. Kraakbeen fungeert eigenlijk als de olie van het menselijk skelet.

Met de tijd kan dit kraakbeen langzaam verslijten, hierdoor hebben vooral ouderen vaak last van stroefheid bij bewegen. De zeer nare pijn die soms wordt veroorzaakt bij beweging van de desbetreffende gewrichten is vaak het resultaat van de botten die elkaar raken of langs elkaar schuren bij het bewegen. Op dit punt wordt er van ‘artrose’ gesproken, een zeer vervelende aandoening die vaak niet geheel te genezen meer is.

Mensen hebben gewrichtspijn of artrose vaak op specifieke punten. Eventuele snellere slijtage van het kraakbeen kan veroorzaakt worden door frequente of langdurige druk op bepaalde gewrichten of wervels. Het vaak tillen vanuit je rug zet bijvoorbeeld veel druk op het kraakbeen in je rugwervelkolom. Mensen die veel op hun knieën moeten zitten, kunnen eerder last krijgen van hun kniegewrichten, enzovoorts.

Ook je dieet heeft invloed op gewrichtsslijtage. Genoeg toevoer van stoffen die goed zijn voor je botten en voor kraakbeen kan de slijtage remmen of voorkomen.

Supplementen

Deze stoffen zijn dus ook belangrijk bij het tegengaan van gewrichtspijn en gewrichtsslijtage, en het herstellen van gewrichten. Twee veelgebruikte supplementen zijn chondroïtine en glucosamine. Dit zijn bouwstoffen voor kraakbeen, die bij inname goed de gewrichten waar kraakbeen nodig is kunnen bereiken. Glucosamine en chondroïtine zijn vergelijkbaar in hun werking. Ze zijn vooral effectief wanneer de oorzaak van de gewrichtspijn, zoals de spanning die ze veel te voorduren hebben gehad, ook is opgehouden. Zo kan het goed zijn werk doen in het herstel van en de opbouw van het kraakbeen. De supplementen richten in ieder geval nooit schade aan je lichaam.

Ook is de kwaliteit van de supplementen belangrijk, want beiden worden in verschillende varianten aangeboden. Glucosamine- en chondroïtine-supplementen worden vaak gecombineerd met andere stoffen. Dat de juist puurheid en kwaliteit gewaarborgd wordt, is dus belangrijk en kan worden gezien aan keurmerken.  Chondroïtine en andere bouwstoffen voor kraakbeen werken vooral als je gewrichten rust hebben, en kan je lichaam zonder tegenwerking beginnen aan het herstel. Dit is vaak de eerste en belangrijkste stap bij het tegengaan van de pijn. Zonder beperking bewegen, ook om zelf goed fit te kunnen blijven, is één van de meest waardevolle dingen!

diabetes teststrips

Waarom moeten diabetici teststrips gebruiken?

Bloedglucoseteststrips spelen een cruciale rol bij het controleren van uw dagelijkse bloedglucosespiegel en om uw arts de gegevens te geven om uw medicatie aan te passen om uw diabetessymptomen onder controle te houden. Zonder de hulp van deze kleine wegwerpstrips kan het leven met diabetes chaotischer worden dan ooit.

Hoe graag we het ook zouden willen doen zonder de pijn en het bloed, het controleren van uw bloedsuikerspiegel is cruciaal voor het beheersen van uw diabetes. Als het ongecontroleerd is, kan de chronische aandoening leiden tot een aantal ernstige levensbedreigende complicaties zoals hartaandoeningen, beroerten, blindheid en amputatie van ledematen. Als u geld probeert te sparen door de bloedtest over te slaan, moet u denken aan de gevolgen wanneer uw diabetes een complicatie veroorzaakt die veel duurdere medicatie en behandeling vereist.

En in extreme gevallen is een reis naar de eerste hulp nodig als gevolg van een plotselinge hartaanval of beroerte. Elk van deze gevolgen kost veel meer dan het geld dat u bespaart aan diabetes teststrips. In plaats daarvan moet u bloedglucose testen beschouwen als het kleine teken voor een gezonder leven. Ook zullen bloedglucosemetingen de stress en verwarring wegnemen als het gaat om de behandeling van diabetes. Door te weten of uw bloedglucosespiegel in het juiste bereik is, kunt u handelen volgens uw huidige toestand zonder te raden wat er vervolgens kan gebeuren.

Als u echt geld wilt besparen, als u weet wanneer u uw bloedsuikerspiegel moet testen, hoe u uw teststrips effectief kunt gebruiken om verspilling te voorkomen en waakzaam bent bij het wijzigen van uw ongezonde eetgewoonten, zijn dit de manieren om het probleem op te lossen.

Hoe vaak moet u een bloedglucosetest toedienen

Als u niet zeker weet hoe vaak u een bloedglucosetest moet doen, hangt dit af van het type diabetes dat u heeft en welke behandelingen u gebruikt (insuline-injecties versus de combinatie van orale medicatie en veranderingen in levensstijl).

Type 1 diabetes patiënten: De meeste patiënten moeten regelmatig worden getest om de bloedsuikerspiegel te beheersen. In het algemeen zijn ten minste vier tests verplicht per dag. Als u momenteel een insulinepomp gebruikt, drie of meer insuline-injecties per dag nodig heeft of zwanger bent, moet u mogelijk zeven keer per dag of vaker testen.

Type 2 diabetespatiënten: Hoewel uw aandoening mogelijk minder kritiek is dan patiënten met type 1-diabetes, is het controleren van uw bloedsuiker nog steeds cruciaal voor uw gezondheid. Afhankelijk van uw dieet, medicatiedosering en het niveau van geglycosileerd hemoglobine, zal uw arts u helpen bepalen hoe vaak u de test moet toedienen.

zorgverzekering verplicht

Een zorgverzekering is verplicht!

Het hebben van een goede zorg staat in Nederland op nummer 1. In Nederland willen we dat iedereen de kans heeft op de beste zorg. Een goede gezondheid is immers het belangrijkste wat een mens kan hebben, maar een bezoekje aan het ziekenhuis of de dokter kost zonder zorgverzekering bakken met geld en is soms onbetaalbaar. Daarom is het in Nederland verplicht om een goede zorgverzekering af te laten sluiten, zodat de kosten voor de zorg die jij nodig hebt kunnen worden gedekt en je niet voor een onverwachte hoge rekeningen komt te staan.

Wie zich niet laat verzekeren in Nederland krijgt een waarschuwingsbrief. Indien je na deze waarschuwingsbrief nog geen zorgverzekering afsluit volgen er 2 boetes. Als je hierna nog geen zorgverzekering afsluit, sluit het college van zorgverzekeringen een zorgverzekering voor je af bij een zorgverzekeraar.

 

Welke medicijnen worden vergoed door de zorgverzekering?

De zorgverzekering (ook wel ziektekostenverzekering genoemd) zorgt ervoor dat alle kosten worden gedekt die gemaakt worden bij ziekte of ongevallen. Hierbij ka je denken aan een bezoek aan het ziekenhuis, de dokter, een specialist, een verblijf of een behandeling.  Ook medicijnen worden vergoed door de zorgverzekering, maar lang niet alle medicijnen vallen onder de zorgverzekering.

Welke medicijnen worden vergoed door jouw zorgverzekeraar hangen af van jouw zorgverzekering. Zorgverzekeraars mogen zelf bepalen welke merknamen zij willen vergoeden, de werkzame stof die in de medicijnen zitten worden echter wel aangewezen door de overheid zelf.  Het is dus lastig om te zeggen welke medicijnen wel en niet worden vergoed aangezien dit verschilt per verzekeraar. om er zeker van te zijn dat jouw medicijnen worden vergoed kun je contact opnemen met je zorgverzekering of nakijken of speciale websites. Voordat je een zorgverzekering afsluit kun je eerst het beste een aantal zorgverzekeringen van 2018 vergelijken met elkaar. Je kan dan ook direct kijken of er een extra bijdrage vast zit of een eigen risico meetelt aan de door jou gebruikte medicijnen.

zelf dokteren

Zelf dokteren een prima idee?

Afgelopen jaar zond de NCRV-KRO het programma “Dokters vs Internet” uit.
Inhoudelijk kwam het er grotendeels op neer dat er “één patiënt” onderzocht
werd -met specifieke klachten- waarop artsen én leken hun onderzoek
startte. De artsen uiteraard aan de hand van hun specialisme, vakkennis en
ervaring – en de leken aan de hand van zoekresultaten op het internet. Toch
kwamen er zo nu en dan best verbluffende resultaten vanuit de “leken-hoek”.

Juiste informatie?

Huisartsen geven vaker aan, blijkt uit de media, dat de patiënt er soms
zelf op “los doktert’ via ‘zelf onderzoeken’ op het internet; waardoor bij
hen bepaalde vermoedens zijn ontstaan betreffende hun ‘vermeende
aandoening’. De patiënt raakt hierdoor steeds beter geïnformeerd. Uit
onderzoeken blijkt dat twee kwart van de patiënten ‘soms, of vaak’
allereerst informatie opzoeken op internet alvorens zij de huisarts
bezoeken.

Bezoek de huisarts

Huisartsen geven aan, blijkt uit de media, dat de patiënt inderdaad beter
op de hoogte lijkt, echter: niet alle informatie wat op internet te vinden
is blijkt even betrouwbaar, volledig of juist, waardoor de patiënt op het
verkeerde been gezet kan worden en zelf onjuiste conclusies kan trekken.
Voor een juiste diagnose zal de patiënt toch echt een bezoek dienen te
brengen aan de huisarts.

Zelf doen?

Niet alleen ‘doktert’ de patiënt zelf aan de hand van zoekresultaten, ook
zelftests blijken behoorlijk populair, de patiënt houdt een SOA zelftest bijvoorbeeld (zo werkt dat ..), of
bestelt een cholesterolmeter om maar wat te noemen. Maar HOE betrouwbaar
zijn deze zelf-onderzoeken? Hou hiervoor de website van de consumentenbond
in de gaten en stem altijd af met je huisarts of het raadzaam is een
bepaalde zelftest af te nemen. Alleen de specialist kan je hierover
uitsluitsel geven.

Nalezen op internet

Zodra er eenmaal een diagnose is gesteld door de huisarts of specialist,
raadpleegt de patiënt vaak wederom het internet om aanvullende of
uitgebreide informatie na te lezen over de betreffende aandoening. Het is
altijd raadzaam om als patiënt kritisch te beoordelen of de vermeldende
bron een betrouwbare bron betreft. Vraag daarom uw huisarts om een
betrouwbare medische informatiebron op het internet.

antibiotica bij soa

Antibiotica bij soa’s

Heb je onveilige seks, dan loop je het risico op een seksueel overdraagbare aandoening, ook wel soa genoemd. Soa’s kunnen allerlei klachten veroorzaken, afhankelijk van het type. In sommige gevallen kunnen soa’s zelfs leiden tot onvruchtbaarheid en onbehandeld zelfs levensbedreigend zijn.

 

Gelukkig zijn vrijwel alle soa’s goed behandelbaar. In veel gevallen wordt een soa door een bacterie veroorzaakt. Deze soa’s kunnen met een simpele antibioticakuur aangepakt worden. Na een kuur van doorgaans één tot twee weken is de soa verdwenen en ben je volledig gezond.

 

Soa’s en antibiotica

Onder meer chlamydia, gonorroe en syfilis zijn goed behandelbaar met antibiotica. Chlamydia en gonorroe kunnen bestreden worden met antibiotica in pilvorm. Bij syfilis moeten injecties worden toegediend voor een effectieve bestrijding.

 

Voor chlamydia en gonorroe wordt meestal azitromycine voorgeschreven. Dit is een antibioticum dat tegen tal van bacteriën werkt, waaronder de soorten die deze twee soa’s veroorzaken.

 

Omdat azitromycine vrijwel overal in het lichaam terecht komt via het bloed, is een kuur met dit medicijn vrijwel altijd voldoende om de infectie volledig te stoppen. In de meeste gevallen neem je dagelijks een medicijn in, maar er bestaat ook een drankvorm die genomen kan worden.

 

Bij syfilis geeft de dokter enkele injecties die de lokale infectie tot een halt kan roepen.

 

Geen antibiotica bij HIV of herpes

Antibiotica werkt tegen bacteriën en dus niet tegen virussen. Je zult daarom niet antibiotica voorgeschreven krijgen voor een HIV- of herpesinfectie. Beide infecties kunnen wel onderdrukt worden, maar de virussen blijven levenslang aanwezig in het lichaam.

 

Afmaken van antibioticakuur

Bij een soa met klachten kunnen vaak al snel goede resultaten ondervonden worden van de antibioticakuur. Daardoor kan het wat overdreven aanvoelen om de kuur volledig af te maken. Toch is dit wel essentieel. Wanneer de antibioticakuur zijn werk doet en de klachten verdwijnen, kunnen er nog wel resten van bacteriën aanwezig zijn.

 

Wordt er te vroeg gestopt met de kuur, dan komen deze bacteriën in contact met lage doseringen van het antibioticum. Net als bij mensen, kun je de bacteriën op deze manier in feite ‘vaccineren’: ze worden resistent tegen het antibioticum. Als gevolg hiervan kan de infectie wederom oplaaien en is het een stuk lastiger geworden om de infectie te stoppen.

gezond tandvlees

Het niet goed onderhouden van je tandvlees kan leiden tot ernstige problemen

Wanneer u merkt dat uw tandvlees er rood en gezwollen uitziet, en wanneer u uw tanden poetst bloed het dan? Dan is de kans groot dat u last heeft van ontstoken tandvlees.

Het is belangrijk dat u het probleem dan gelijk aanpakt, want als ontstoken tandvlees zich uitbreidt kan dit leiden tot veel meer problemen. Wanneer u moeite heeft om uw gebit schoon te houden, dan kan er tandplak achterblijven, wanneer deze tandplak niet weggehaald wordt kan dit verharden en ontstaat er tandsteen. Deze tandsteen en tandplak gaan zich nestelen tussen de tanden en komen daardoor terecht in de smalle spleet tussen je tandvlees, kiezen en tanden (ook wel pocket genoemd). Als de tandplak en tandsteen tussen de pocket blijft zitten dan gaat het tandvlees ontsteken, waardoor er gingivitis ontstaat.

 

Wat zijn de symptomen van gingivitis?

  • Tandvlees voelt pijnlijk en geïrriteerd aan
  • Bij aanraking van je tandvlees bloed het snel, en je tandvlees is teruggetrokken
  • Je tandvleeskleur is rood in plaats van roze
  • Je hebt last van opgezwollen tandvlees
  • Je hebt last van een vieze smaak slechte adem ( niet in alle gevallen)

 

Bezoek regelmatig een tandarts

U kunt deze tandvleesproblemen voorkomen door uw tandplak regelmatig te laten verwijderen door een expert, zoals het geval is bij tandartspraktijk Schiedam. Het is namelijk zo dat de tandplak die zich onder de tandvleesrand bevind alleen verwijderd kan worden door een tandarts of mondhygiënist. Wanneer deze expert vindt dat uw gebit extra zorg nodig heeft,  kan hij u doorsturen voor een behandeling bij de parodontoloog. Dit is een tandarts die zichzelf gespecialiseerd heeft in tandvleesproblemen.

 

Een goed gebit met de volgende hulpmiddelen

  • Maak gebruik van een zachte tandenborstel waarvan de borstelharen afgerond zijn.
  • Probeer tandplak en tandsteen zoveel mogelijk tegen te gaan door regelmatig te flossen.
  • Poets minimaal 2 keer per dag 2 minuten.
bhv cursus

Waarom de cursus BHV volgen?

Tijdens een BHV-cursus leer je alles over reanimatie, AED, eerste hulp en hoe te handelen bij brand. Ook wordt het toepassen van diverse apparaten besproken. Denk hierbij onder andere aan een AED en brandblusser. Je ontvangt alle kennis die je nodig hebt omtrent bedrijfshulpverlening. Na de cursusdag kunnen jij en je team de juiste hulp bieden bij noodsituaties, bijvoorbeeld bij brand.

Diverse aanbieders

In Nederland kun je bij diverse bedrijven de cursus BHV volgen. Wil je graag de cursus BHV volgen? Volg de cursus bij een gekwalificeerde docent. Bij Zwartewaterland Training & Advies vind je gekwalificeerde docenten. Onze instructeurs zijn experts op het gebied van BHV (bedrijfshulpverlening). Met onze jarenlange ervaring ben je er zeker van dat jij en je team goed worden opgeleid tijdens de eendaagse cursus.

Officieel certificaat

Je ontvangt een officieel BHV-certificaat wanneer je aan het einde van de dag door de instructeur als competent bent verklaard. Een BHV-certificaat toont aan dat je adequaat op kunt treden tijdens calamiteiten en is één jaar geldig. Het is erg belangrijk de taken van een BHV’er te blijven oefenen en herhalen. Na één jaar dien je de cursus BHV herhaling te volgen, zodat je de geldigheid van je BHV-certificaat met één jaar kunt verlengen.

Wist je dat…

Onderstaand nog een aantal interessante ‘wist-je-dat’jes’ over de cursus BHV:

• De wet schrijft voor dat er altijd voldoende BHV’ers aanwezig moeten zijn.
• Een bedrijf is zelf verantwoordelijk voor een goed georganiseerd BHV-plan.

Extra voordelen

Wil je graag de cursus BHV bij Zwartewaterland Training & Advies volgen? We hebben nog een aantal extra voordelen voor je op een rijtje gezet:

• Ook mogelijk op bedrijfslocatie
• Groot aanbod cursussen: cursus preventiemedewerker, BHV, VCA en meer
• Diverse cursuslocaties in Nederland
• De goedkoopste in Noord- en Oost – Nederland

botox bijwerkingen

Bijwerkingen na botox en antibiotica?

Misschien heeft u het al weleens in overweging genomen, een kleine cosmetische ingreep door middel van een botox behandeling. Zo zijn er veel mensen die een rimpeltje op het voorhoofd, of een klein kraaienpootje laten verwijderen met een botox injectie.

 

Deze relatief kleine ingrepen worden steeds vaker uitgevoerd in binnen- en buitenland en zijn hierdoor eigenlijk heel normaal geworden. Er zijn namelijk vrijwel geen bijwerkingen verbonden aan het gebruik van botox.

 

Bijwerkingen van botox in combinatie met antibiotica

 

Echter is het in combinatie met antibiotica wel mogelijk dat er een aantal kleine bijwerkingen ontstaan wanneer men ervoor kiest om een botox behandeling te laten uitvoeren.

 

Dit komt omdat in combinatie met sommige medicijnen, waaronder ook antibiotica, er een aantal lichte klachten kunnen ontstaan. Hierbij moet u denken aan een licht branderig gevoel of een wat zeurderige hoofdpijn. Het branderige gevoel ervaart men op de plek waar de botox is ingespoten.

 

Let daarom altijd even goed op welke medicijnen u gebruikt en raadpleeg uw arts of het verstandig is om een botox behandeling te ondergaan. Zo voorkomt u ongemakken en dat is uiteraard wel zo prettig.

 

Voor de rest is het gebruik van botox vrijwel geheel veilig, en wanneer u verder geen medicatie gebruikt komen er dan ook praktisch nooit bijwerkingen voor. Heeft u dus een rimpeltje waar u al een tijdje vanaf wilt dan kunt zonder zorgen deze behandelingen laten verrichten.