Sporten zorgt voor een goed afweersysteem

Als je dagen binnen zit en niet naar buiten gaat is de kans groter dat je ziek wordt. Juist door je lichaam te trainen en fit te houden zorg je het best voor je afweersysteem. Als je afweersysteem goed werkt wordt je minder (snel) ziek en zal je je energieker voelen. Dit zorgt ervoor dat je beter door de dag heen komt. Je afweersysteem is van groot belang zeker in tijden waarin ziektes om zich heen grijpen en elke keer veranderen. Doordat je lichaam sterk en fit is kan de strijd tegen de slechte cellen gevoerd worden zonder dat je hier veel last van hebt. Om je lichaam sterk en fit te houden is het van belang genoeg te bewegen en te sporten.

Een sport outfit samenstellen

Het kiezen van een sport outfit is soms lastiger dan je denkt. Dit omdat er in de meeste winkels enkel kleding hangt in de wat kleinere maten. Zoek je grote maten sportkleding voor dames dan kun je vaak op het internet wel een leuke outfit samen stellen. Denk bijvoorbeeld aan een jasje wat ervoor zorgt dat er geen regen doorheen komt, of aan een lekker zittende joggingbroek waarmee je uren kunt lopen. Ook zijn schoenen van groot belang, deze ondersteunen je benen namelijk bij het lopen. Door te kiezen voor een goede hardloopschoen worden je knieën minder belast en krijgen je heupen de juiste ondersteuning. Sportkleding heeft als voordeel dat het ademt, waardoor je lichaam minder gaat transpireren dan dat je gaat hardlopen in katoen.

Inname van genoeg vitamines

Iets anders wat je gaat helpen bij het fit worden en blijven is het innemen van genoeg vitamines. Deze zorgen ervoor dat je lichaam de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. Daarnaast worden deze stoffen gebruikt om je lichaam beter te laten vechten tegen ziekte. Door afwisselende gerechten te eten met verschillende soorten groenten en fruit zorg je ervoor dat je lichaam de meeste soorten vitamines binnen krijgt. Let hier dus op bij het kiezen van je dagelijkse eten.

De beste tandarts voor al jouw tandheelkunde

Laat angst niet overheersen

Een minder leuke ervaring meegemaakt bij de tandarts of orthodontist? Ben je bang voor pijn of heb je gevoelig gebit? Geen probleem! Bij Tandartskliniek Zoetermeer wordt je geheel op je gemak gesteld door de ervaren tandartsen die daar werkzaam zijn. Dankzij jarenlange ervaringen met angstige patiënten hebben zij veel wijsheden opgedaan om de patiënt van zijn angst af te hebben. Tevens is het niks om je voor te schamen en heerst deze angst bij veel Nederlanders en tevens bij veel mensen in de wereld. Je bent dus niet alleen. Indien je angstige kinderen heb is er ook een speciale kindertandarts om je kind bij te staan en op zijn gemak te brengen. Uit ervaring is gebleken dat zowel ouderen als kinderen na een of een aantal bezoeken bij ons volledig op hun gemak waren en ook van hun angsten af waren.

Wat doen wij zoals?

In de kliniek in Zoetermeer worden er diverse werkzaamheden aan jouw gebit verricht. Zo staan we je bij met advies over een prothese indien je overweeg een kunstgebit te nemen. Tevens plaatsen wij facings en laten je tanden bleken. Dit is een mooie oplossing als je je tanden een nieuw uiterlijk wilt geven. Het kan zo zijn dat je door angst minder vaak een bezoek aan een tandarts heeft gegeven over de jaren wat een nadelig effect kan hebben gehad op je gebit. Dit kan bij onze praktijk volledig verholpen worden. Over de jaren heen hebben wij een groot aantal gebitten verholpen van al hun problemen zodat de patiënt weer een brede glimlach kon opzetten en zijn mooie witte tanden kon laten zien.

Verder worden er in de kliniek ook wortelkanaalbehandelingen uitgevoerd en het plaatsen van kronen en implantaten. Keramische inlays plaatsen en de correctie van kegel tanden vallen ook onder ons assortiment aan behandelingen. En natuurlijk hoort de voor en na behandelingen van de velen behandelingen hier ook bij voor een optimaal gebit. Wil je een afspraak maken of gewoon wat meer informatie? Wacht dan niet langer en neem gerust contact met de kliniek op of neem een kijkje op de website voor meer informatie.

Vaginale schimmelinfectie: symptomen en behandelingen

Wat is een vaginale schimmelinfectie?

Een vaginale schimmelinfectie, ook wel Candida genoemd, is iets waar vrijwel elke vrouw weleens mee te maken krijgt. Sommige vrouwen hebben hier zelfs regelmatig last van. Ondanks dat deze aandoening vrij veel voor komt, rust er (helaas) nog steeds een taboe op. Echter is vaginale schimmelinfectie makkelijk te bestrijden.

Omdat deze aandoening vaak geassocieerd wordt met een SOA of een gebrek aan hygiëne, wil natuurlijk geen enkele vrouw vertellen dat ze er last van heeft. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg middelen en medicijnen op internet verkrijgbaar die een vaginale schimmelinfectie effectief bestrijden. De bekendste en meest effectieve middelen zullen we hieronder kort bespreken.

Wat zijn de symptomen van een vaginale schimmelinfectie?

Er zijn heel erg veel Candida symptomen. Je kunt van meer dan vijftig verschillende dingen last hebben. De belangrijkste symptomen voor Candida zijn een opgeblazen gevoel, een witte brokkelige afscheiding, jeuk bij de anus, buikkrampen en winderigheid. Ook kan de vagina wat rood en opgezwollen zijn. Dit zijn symptomen die vrijwel iedereen heeft en waar de klachten meestal mee beginnen. Verder kun je nog last hebben van diarree, vermoeidheid, kalknagels, een slechtere huid, aambeien en menstruatieproblemen.

Hoe een vaginale schimmelinfectie behandelen?

Ervaar je een of meerdere van deze symptomen? Dan kun je naar een arts gaan of een thuistest doen. Je arts zal een (inwendig) onderzoek uitvoeren om vast te stellen of het inderdaad om Candida gaat, of dat er misschien iets anders aan de hand is. Met de thuistest is het mogelijk om zelf, geheel pijnloos, een uitstrijkje te maken met een steriel wattenstaafje. Met behulp van het meegeleverde testapparaatje kan je vervolgens, in slechts 10 minuten, vaststellen of je een candida infectie hebt opgelopen. De thuistest kent een betrouwbaarheid van 90%.Als het inderdaad Candida is, kan de huisarts ervoor kiezen om een schimmeldodend middel zoals Diflucan voor te schrijven. Na een paar dagen zal de schimmel zijn gedood en zullen ook de symptomen verminderen. Deze middelen zijn echter ook verkrijgbaar bij de (online) drogisterijen. Wil je een middel bestellen om de schimmelinfectie te bestrijden dan kan je op deze website terecht. Het betreffende middel zal vervolgens in een neutrale verpakking worden toegezonden.

Afvallen of op een gezond gewicht blijven: hoe pak jij het aan?

Je hebt het vast wel gehoord in het nieuws: mensen worden niet meer zo heel veel langer dan jaren geleden, maar wel steeds zwaarder. We brengen onze tijd steeds meer zittend door, hebben altijd en overal de beschikking over lekker eten en komen ongemerkt steeds een beetje meer aan. Wil jij zorgen dat je gewichtstoename niet te groot wordt, of probeer je af te vallen? En hoe pak je dat dan het slimste aan?

Bewegen is belangrijk

Iedereen die wel eens heeft geprobeerd om af te vallen weet het: een echt wondermiddel bestaat niet. Om gewicht kwijt te raken zal je zelf actief iets moeten doen, en dat bij voorkeur in de meest letterlijke betekenis. Aan de bak dus! De reden dat mensen steeds zwaarder worden, ligt waarschijnlijk aan het feit dat we steeds minder bewegen. We hebben steeds vaker beroepen waarin we de hele dag zitten, stappen steeds vaker in de auto en hebben niet altijd tijd om te sporten.

Wil je je gewicht naar beneden krijgen, of voorkomen dat je aankomt, is dit dus het eerste wat je kan doen. Wat meer bewegen! In beweging zijn kost je lichaam meer energie dan stilzitten, en dus is de kans dat je als je dit combineert met een bij jou passend eetpatroon, niet zo snel aan zal komen. Dat betekent niet meteen dat je dagelijks naar de sportschool hoeft, al mag dat natuurlijk wel. Ook door gewoon eens wat vaker de fiets te pakken of te gaan wandelen op momenten dat je normaal gesproken in de auto zou stappen, kom je al een heel eind. Of ga iedere dag in je lunchpauze een lekker stuk wandelen, dan leeg je ook meteen je hoofd even.

Een helpende hand

Veel mensen die gewicht willen verliezen, hebben hier wat hulp bij nodig. Met minder of gezonder eten kom je al een heel eind, zeker als je het combineert met meer beweging. Toch kan afvallen een langzaam proces zijn waar je wat moedeloos van kunt worden. Gelukkig zijn er tegenwoordig wel hulpmiddelen te koop die je lichaam een beetje kunnen helpen. Dit zijn geen wondermiddelen, verwacht dus niet dat je een pil inneemt en het afvallen vervolgens vanzelf gaat. Je zal nog steeds je eetpatroon moeten aanpassen en op je beweging moeten letten.

Het bekendste hulpmiddel is XLS medical. Je koopt dit gemakkelijk bij drogist of apotheek, of een online apotheek, als je dit handiger vindt. XLS Medical is een vetbinder, een middel dat ervoor zorgt dat het vet dat je via voeding binnenkrijgt minder wordt opgenomen door je lichaam. Zo wordt het afvallen gemakkelijker. Geen wondermiddel, maar wel een flinke steun in de rug.

Hygiëne in de bergen

Ogen laten laseren

Een goede hygiëne is belangrijk om problemen met besmet water, zoals diarree, en ontsteking van wondjes tegen te gaan.

Water desinfecteren

Een helder stromend beekje ziet er vaak onschuldig uit, maar het kan toch heel wat schadelijke virussen, bacteriën en protozoën bevatten, dit is zeker het geval als er hoger op de berg koeien en schapen rondlopen. Om het water te desinfecteren kun je een aantal maatregelen nemen: verhitten, chemisch zuiveren en filtreren. De eenvoudigste manier is om het water te koken, laat het water daarbij een paar minuten doorkoken. Ook kun je water desinfecteren door een paar druppels jodium (betadine) of chloor (Hedex) aan het water toe te voegen. Een half uur na het toevoegen van jodium of chloor kun je het water zonder problemen drinken. Een nadeel van deze methode kan zijn dat er een jodium- of chloorsmaak aan het water komt. Nog een andere methode om water te desinfecteren is met behulp van een waterfilter. Hierbij worden hele kleine deeltjes, en dus ook de schadelijke virussen, bacteriën en protozoën uit het water gefilterd. De beste methode om water te desinfecteren is een combinatie van filteren en koken of chemische zuivering.

Bril dragen kan lastig zijn

Het kan lastig zijn in de bergen om een bril te dragen, de bril kan beslaan en in het ergste geval naar beneden vallen en kapotvallen op de rotsen. Er zijn mensen die bijvoorbeeld echt geen bril of contactlenzen willen dragen en om die reden hun ogen laten laseren.

Behandeling van wondjes

Op grote hoogte genezen wondjes minder snel. Dit komt omdat voor de genezing van wondjes zuurstof nodig is, en op grote hoogte bevat het bloed minder zuurstof dat naar de plaats van de wond getransporteerd kan worden. Dit kan op zich geen kwaad, maar het is wel van belang om de wondjes goed te verzorgen om ontstekingen tegen te gaan. Maak de wond goed schoon met desinfectiemiddel zoals sterilon of Betadine, en pas op met het gebruik van ongezuiverd water. Dek de wond af met steriel gaas en verschoon pleisters en verbandjes regelmatig. Zorg er altijd voor dat je een complete EHBO kit bij je hebt.

Verminderde eetlust

Veel mensen klagen over een verminderde eetlust op grote hoogte. Vooral vette voedingsmiddelen smaken minder lekker op grote hoogte. Omdat je een grote fysieke prestatie moet leveren is het echter wel belangrijk dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Eet regelmatig, en bij voorkeur koolhydraatrijke voedingsmiddelen zoals mueslirepen. Tegenwoordig zijn er ook veel speciale energierepen verkrijgbaar. Mocht je al weten dat je minder trek hebt in de bergen neem dan vooral lekkere dingen mee die je altijd wel kunt eten. Als je een langere trektocht gaat maken van een aantal dagen dan eet je vaak gedurende een aantal dagen geen verse groenten of fruit. In dat geval kun je overwegen om vitaminesupplement mee te nemen. Neem ook altijd wat extra voedsel mee voor het geval een tocht langer duurt dan gepland.

tandenborstel mond gezond

Zo houd jij je mond gezond

Hoewel er tegenwoordig eindeloos veel mogelijkheden zijn om een slecht gebit weer te repareren, is het beter om dit te voorkomen. Sommige mensen laten graag dingen aan hun gebit doen, denk hierbij aan het plaatsen van facings, het bleken van tanden en het laten zetten van een implantaat tand. Natuurlijk zijn er ook genoeg dingen die je zelf kunt doen om die stralende lach te behouden. Dit artikel bevat enkele tips hiervoor.

Poets twee keer per dag je tanden

De eerste tip is om minimaal twee keer per dag je tanden te poetsen. Dit kun je het beste doen nadat je hebt ontbeten, en vlak voordat je naar bed gaat. Bovendien is het belangrijk dat je minimaal twee minuten lang poetst. Het gebeurt namelijk regelmatig dat mensen te weinig tijd besteden aan het poetsen van hun tanden, waardoor het niet het gewenste effect heeft. De fluoride in tandpasta wordt pas na twee minuten actief, dit is dan ook de reden dat je minimaal twee minuten moet poetsen.

Sla je tong niet over

De meeste mensen poetsen echt alleen maar hun tanden. Toch is het ook belangrijk om je tong mee te nemen tijdens het poetsen. Hier blijven namelijk een hele hoop bacteriën zitten welke voor een slechte adem kunnen zorgen. Je kunt hiervoor ook een speciale tongreiniger aanschaffen.

Poets elektrisch

De derde tip is om je handtandenborstel in te wisselen voor een elektrisch exemplaar. Hiermee kun je namelijk veel meer vuil weghalen dan met een normale tandenborstel. Veel van het tandplak is lastig te bereiken met een normale tandenborstel, met een elektrische tandenborstel poets je dit zo weg.

Flos regelmatig

De laatste tip is om elke dag minimaal een keer te flossen, ragen of tandenstokers te gebruiken. Je kunt met je tandenborstel namelijk lastig tussen je tanden komen, waar vaak vuil zit. Wanneer je dit niet doet, kan je gaatjes krijgen en in het ergste geval kan dit zelfs tot een kaakontsteking leiden.

Acute zorg organiseren

Het grote aantal ouderen en een tekort aan personeel, een rekensom waarbij je al snel uitkomt op een negatieve uitkomst. Het organiseren van de zorg voor ouderen is an sich al een lastig taak door het tekort aan personeel. Wanneer een oudere valt moet je als zorgverlener snel ter plaatse zijn om te helpen. Dit is de acute zorg die niet in te plannen valt.

Personeelstekort

In 2012 waren er 2,7 miljoen 65-plussers. In 2041 zullen dat er naar schatting zo’n 4,7 miljoen zijn. Een forse groei die gepaard gaat met de nodige ouderdomskwalen. Zeventig procent van de 65-plussers heeft namelijk last van een chronische ziekte. Onder de 75-plussers heeft één op de twee hier last van. Er is dus meer medisch personeel nodig om de groeiende groep ouderen goed te helpen. De overheid investeert daarom in de zorg en hoopt 125.000 extra zorgmedewerkers aan te hebben getrokken in 2022. Het is vooral de bedoeling om de zorg aantrekkelijker te maken voor studenten, zij-instromers en herintreders.

Noodgevallen

Het aantrekken van zorgmedewerkers is hard nodig. De groeiende groep ouderen heeft naast de regelmatige zorgroutines, ook acute zorg nodig. Het organiseren van ongeplande zorg kan lastig zijn, omdat zorgmedewerkers soms uit moeten rukken vanwege een noodgeval terwijl er al weinig personeel beschikbaar is. Dit kan betekenen dat zorgverleners hals overkop hun huidige medische consult moeten afkappen, omdat ze elders nodig zijn. Dat moet beter kunnen.

Toenemende druk op de acute zorg

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft onderzoek gedaan naar de druk op medewerkers vanwege acute zorgverlening. De NZa kan geen specifieke oorzaak aanwijzen. Het vermoeden is dat het om een combinatie van het slecht afstemmen van de medische urgentie en de zorgverwachting van de patiënt. Zo wordt de huisartsenpost vaker bezocht, maar de toename kan ook verklaard worden door de drukte die heerst bij de eigen huisarts. De patiënt kan dan niet gelijk terecht bij de dokter en besluit langs de HAP te gaan. Naast de HAP neemt de druk ook toe bij de spoedeisende hulp. Het zou volgens de NZA helpen als huisartsen bereikbaarder zijn voor de patiënten en ook huisbezoeken kunnen afleggen.

Alles omtrent gehoorbescherming

Een gehoorbeschadiging is heel snel opgelopen, iets waar werknemers vaak niet bij stilstaan. Heb jij regelmatig te maken met een werkplek waar het bijzonder lawaaiig is, laat je dan eens informeren over het gebruik van gehoorbescherming. In bepaalde gevallen is je werkgever volgens de regels van de Arbo verplicht je bescherming voor de oren aan te bieden en wordt de grens van 85 dB overschreden, dan ben je zelfs verplicht bescherming te dragen.

Neem gehoorbescherming serieus

Gehoorproblemen ontstaan sneller dan je denkt en dus is het zaak gehoorbescherming heel serieus te nemen. Overigens dient een werkgever als er klachten zijn over te veel lawaai eerst te kijken of de bron van deze ellende te vinden is en aangepakt kan worden. Het is dus niet zo dat je bij lawaai meteen bescherming aangeboden krijgt. Stel dan een bepaald apparaat of een machine veel lawaai maakt, dan is je werkgever verplicht een stiller apparaat te plaatsen in plaats van dat er simpelweg gehoorbescherming aangeboden wordt.

Werkgever is verplicht gehoorbescherming te faciliteren

Word je als werknemer blootgesteld aan geluid dat de 80 dB overschrijdt, dan is de werkgever wel verplicht je bescherming aan te bieden, pas als het lawaai de grens van 85 dB overschreden wordt is het ook verplicht die gehoorbescherming te gebruiken. Er zijn diverse vormen van gehoorbescherming verkrijgbaar. Bekend zijn zeker de oordoppen, ook wel proppen genoemd, die je in het oor plaatst. Kies altijd voor zogenaamde eendags proppen vanwege de hygiëne. Doe je dit niet, dan is de kans op een fikse oorontsteking levensgroot.

Oorkappen zijn ideaal voor bezoekers

Ook heel bekend zijn de oorkappen, die over de beide oren geplaatst worden. Hoewel ze flink wat geluid dempen, hoor je ook je collega’s niet als die tegen je praten zoals je ook eventuele waarschuwingstekens of het alarm niet hoort. Je doet de oorkappen, ook wel koptelefoons genoemd, wel gemakkelijk op en af. Nadeel is wel weer dat je oren erg warm worden en er snel zweet ontstaat. Oorkappen gelden wel als ideale gehoorbescherming voor mensen die even een bezoek aan een lawaaiige werkplek maken.

Otoplastieken staan algemeen bekend als de beste gehoorbeschermers

De beste gehoorbescherming? Dat zijn zogenaamde otoplastieken, die ook al in het oor worden geplaatst. Deze plastieken dempen het geluid fors, maar niet alle geluiden. Dit doen de filters in het otoplastiek en dus kun je gerust een gesprek met je collega voeren met de otoplastieken gewoon in je oor. Als je werkgever verplicht is om je van bescherming te voorzien, weet dan dat hij met jou zal moeten overleggen welke bescherming aangeschaft wordt. Ook dit is in de Arbowet vastgesteld. Er zijn werkgevers die nogal eens de neiging hebben om structureel de goedkoopste gehoorbescherming te kopen, maar die vlieger gaat dus niet op.

Binnen een straal van een meter

Tenslotte; gehoorbeschadiging loop je echt veel sneller op dan je denkt. Zo kan er al schade ontstaan als je structureel in een omgeving werkt waar je alleen met stemverheffing met iemand die binnen een straal van een meter bij je vandaan is kunt praten. Wil je meer informatie over gehoorbescherming op maat? Surf eens bij Audinc langs.

Beter in je vel de zomer in?

Zit jij lekker in je vel de aankomende zomer? Misschien een rare vraag, maar voor erg veel mensen hangt dit af van hun fysieke conditie. Langzamerhand beginnen de temperaturen weer te stijgen en kunnen de korte broeken, rokjes en t-shirts weer uit de kast gehaald worden. Dit is ook vaak de periode waarin mensen, soms erg last minute, besluiten om af te slanken voor de zomer. Hier is natuurlijk niks mis mee, maar doordat men hier vaak laat aan begint komen ze in tijdsnood. Het resultaat hiervan zijn crashdiëten die ‘snelle’ resultaten behalen die na korte tijd niet meer te zien zijn. Maar hoe zorg je nou voor blijvend resultaat en voorkom je dat je in tijdsnood terecht komt?

Snelle resultaten vs. blijvende resultaten

In de wereld van het afvallen en afslanken zijn er tientallen verschillende wonderpillen en –diëten. Deze beloven allemaal verbluffende resultaten in zeer korte tijd. Maar wat ze je er niet bij vertellen is dat wanneer je weer je ‘normale’ leefpatroon oppakt, deze verloren kilo’s er zo weer op zitten. Snelle resultaten bestaan dus in de wereld van sport en gezondheid niet echt. Mensen denken vaak dat als ze even een dieet volgen of langere tijd een afvalpil o.i.d. slikken het gewicht er wel af zal blijven. Helaas is dit in 99% van de gevallen niet waar.

Wil je op een gezonde manier afvallen, en dit gewicht kwijt blijven, dan zal je moeten beginnen bij het ontstaan van het probleem. Bij de meeste mensen heeft dit te maken met het voedingspatroon. Veel suikers, slechte vetten en snelle koolhydraten zorgen voor veel overgewicht in Nederland. Pak je het probleem bij de bron aan dan voorkom je dat je na het dieet weer op hetzelfde niveau terechtkomt.

Duurzame resultaten met BioHCG

Als je een dieet zoekt die geen loze beloftes doet maar voor resultaten zorgt die vol te houden zijn dan is het BioHCG Original & Beter in Balans-dieet wat voor jou! BioHCG Original is een vloeistof die er niet alleen voor zorgt dat je lichaam een vetverbrandingsmachine wordt, maar ook nog eens je hongergevoel onderdrukt. Met het Beter in Balans-dieet begin je bij je voedingspatroon. Je grote maaltijden worden vervangen door gezonde alternatieven in een calorieënbeperkte maaltijd. Gedurende het dieet zal je erg veel kennis opdoen op het gebied van voeding, voedingsstoffen en wat je beter wel of niet kunt eten. Het dieet zorgt er dus eerst voor dat je afvalt en voorziet je van erg veel informatie om ervoor te zorgen dat het eraf blijft.

Viagra aanschaffen

Neem een Viagra en je hebt urenlang een heel stevige erectie. Dit is zo ongeveer het grootste misverstand dat er over de pillen bestaat maar nog steeds de ronde doet. De werkelijkheid is anders, Het werkt namelijk alleen als er sprake is van een seksuele prikkel. Is die er niet dan zal er ook geen erectie ontstaan.

Viagra, Sildenafil en Pfizer
Voor de duidelijkheid; Viagra is een merknaam, Sildenafil is het werkzame middel en Pfizer de producent van dit middel dat voor verwijding van de bloedvaten zorgt waardoor bloed gemakkelijker naar de penis stroomt en gemakkelijker een stevige en dus goede erectie ontstaat. Dan moet er dus wel sprake zijn van seksuele prikkels, want zonder die prikkels zal er geen erectie ontstaan. Het feit dat het effect van het product tot wel vijf uur merkbaar is, wil dus niet zeggen dat de innemer vijf uur lang met een erectie in het rond loopt. Sterker nog, als je het neemt en er is geen prikkel dan zal helemaal geen erectie ontstaan.

Erectie niet stevig genoeg of niet lang genoeg stevig
Erectieproblemen kunnen lichamelijke en psychische oorzaken hebben. De penis wordt of niet hard genoeg of wordt slechts een heel korte periode hard; een te korte periode om seks te kunnen bedrijven. Mannen die met deze problemen te maken hebben, doen er verstandig aan een bezoek aan de huisarts te brengen. De huisarts kan je vanwege deze klachten namelijk een recept uitschrijven voor Viagra, ook meteen de enige manier om in Nederland aan Viagra te kunnen komen.

Bijwerkingen in de vorm van hoofdpijn, blozen en minder scherp zicht
Een pil is herkenbaar aan de kleur blauw en heeft de vorm van een diamant. Bovendien staat Pfizer en de dosering van de pil op de tablet gedrukt. Handig om te weten, want er zijn veel valse pillen in omloop. Innamen van dergelijke pillen kan gevaarlijk zijn, omdat de producent onbekend is net als eventuele bijwerkingen met alle mogelijke gevolgen van dien. De bijwerkingen van de pillen zijn wel bekend. De meest voorkomende zijn hoofdpijn en blozen, terwijl minder goed zicht ook nog wel eens voor wil komen.

Laat Viagra staan als je hartklachten hebt
Neem geen pillen in combinatie met poppers, de bloeddruk kan dan namelijk zo laag worden dat je zelfs bewusteloos kunt raken. Ook als je hartklachten hebt is het allesbehalve verstandig om de pillen te nemen. Daarom ook is het altijd verstandig om voor je de pillen neemt eerst je gezondheidssituatie met je dokter te bepraten. Weet ook dat je door het nemen van dubbele dosis geen dubbele stevige erectie krijgt maar de bijwerkingen wel erger kunnen worden.

Liever niet naar de huisarts
Kamagra
is ondertussen van de alternatieve middelen het meest gebruikte middel. Het heeft zo ongeveer dezelfde werking maar is wel beduidend goedkoper. Kamagra is daarentegen wel via internet te bestellen en ook dat verklaart voor een deel de populariteit. Dan namelijk hoeven mannen niet eerst hun toch pijnlijke probleem met de dokter te bespreken.