Bijwerkingen na botox en antibiotica?

Misschien heeft u het al weleens in overweging genomen, een kleine cosmetische ingreep door middel van een botox behandeling. Zo zijn er veel mensen die een rimpeltje op het voorhoofd, of een klein kraaienpootje laten verwijderen met een botox injectie.

 

Deze relatief kleine ingrepen worden steeds vaker uitgevoerd in binnen- en buitenland en zijn hierdoor eigenlijk heel normaal geworden. Er zijn namelijk vrijwel geen bijwerkingen verbonden aan het gebruik van botox.

 

Bijwerkingen van botox in combinatie met antibiotica

 

Echter is het in combinatie met antibiotica wel mogelijk dat er een aantal kleine bijwerkingen ontstaan wanneer men ervoor kiest om een botox behandeling te laten uitvoeren.

 

Dit komt omdat in combinatie met sommige medicijnen, waaronder ook antibiotica, er een aantal lichte klachten kunnen ontstaan. Hierbij moet u denken aan een licht branderig gevoel of een wat zeurderige hoofdpijn. Het branderige gevoel ervaart men op de plek waar de botox is ingespoten.

 

Let daarom altijd even goed op welke medicijnen u gebruikt en raadpleeg uw arts of het verstandig is om een botox behandeling te ondergaan. Zo voorkomt u ongemakken en dat is uiteraard wel zo prettig.

 

Voor de rest is het gebruik van botox vrijwel geheel veilig, en wanneer u verder geen medicatie gebruikt komen er dan ook praktisch nooit bijwerkingen voor. Heeft u dus een rimpeltje waar u al een tijdje vanaf wilt dan kunt zonder zorgen deze behandelingen laten verrichten.