Antibiotica online kopen: wat je moet weten

Antibiotica online kopen is iets dat tegenwoordig steeds meer als normaal wordt gezien. Veel mensen weten wat voor infectie ze hebben en wat daartegen het beste helpt. Het online vinden van de middelen is dan vaak handiger en minder tijdrovend dan langs huisarts en apotheek gaan. In enkele klikken kun je antibiotica online kopen. Moet je dit dan ook zomaar doen?

Is antibiotica online kopen veilig?

Dit is de meest prangende vraag voor iedereen die overweegt om antibiotica online te kopen: is het veilig? Die vraag is helaas niet zo makkelijk te beantwoorden. Het hangt er namelijk helemaal van af met welke partij je van doen hebt. Er zijn tal van malafide handelaren die allerlei middelen aanbieden. Vaak kun je dan middelen als Azitromycine kopen zonder dat er een arts of apotheek aan te pas komt. Dit lijkt fijn, maar het kan ook heel gevaarlijk zijn. Bij een onbetrouwbare verkoper loop je vele risico’s zoals:

  • Je krijgt niets geleverd. Tal van online aanbieders pakken je geld en leveren vervolgens helemaal niets. Je blijft als gedupeerde bedrogen achter.
  • Je krijgt nepmedicijnen. Dit is zo mogelijk nog erger dan niets geleverd krijgen. Een nepmedicijn kan ervoor zorgen dat je niet voldoende of te veel van een werkzame stof binnenkrijgt. Er kan ook een andere stof in zitten dan wordt geadverteerd. Levensgevaarlijk.

Hoe herken je een betrouwbaar verkooppunt?

Er zijn ook online partijen waar je antibiotica kunt kopen die wel betrouwbaar zijn. Je vist ze eruit door naar enkele zaken te kijken, zoals je hieronder leest.

Logo’s van betrouwbaarheid

Betrouwbare websites hebben vaak een logo of link die hun betrouwbaarheid onderschrijft, zoals een logo van een medische autoriteit of een link van een partij als Trustpilot. Klik hier ook op om te checken of de partij echt staat ingeschreven of goed beoordeeld wordt. Ook hiermee wordt voldoende gefraudeerd.

Samenwerking met echte arts

Hoewel sommige partijen adverteren met antibiotica online kopen zonder recept, wordt er wel degelijk een recept uitgeschreven – als het goed is. Een betrouwbare partij zal samenwerken met gecertificeerde artsen of een medisch orgaan waar gecertificeerde artsen voor werken. Deze artsen schrijven de recepten uit tijdens een online consult.

Levering door gecertificeerde apotheek

Het medicijn komt niet uit een magazijn of zolderkamer van een webwinkel, maar wordt door een gecertificeerde apotheek geleverd. Dit kan een apotheek ergens in de EU of het Verenigd Koninkrijk zijn, bijvoorbeeld.

Vergelijk betrouwbare aanbieders

Er zijn ook websites die betrouwbare aanbieders vergelijken en zo zorgen dat je een medicijn altijd bij de juiste aanbieder vandaan haalt. Zo’n partij is Medicijnkopen.com. Het loont om, voordat je overgaat tot de aankoop van een medicijn, te kijken op Medicijnkopen.com.