Antibiotica kopen

antibiotica kopen

Onder antibiotica verstaan we medicijnen die het menselijk lichaam ondersteunen bij het bestrijden van ziekteverwekkers. Ons lichaam is in staat om een deel van deze ziekteverwekkers zelf te bestrijden, zonder hulp van geneesmiddelen. Bij een verzwakte weerstand wordt het echter steeds lastiger om een infectie tegen te gaan, waardoor een arts antibiotica voor kan schrijven. Alle soorten antibiotica zijn receptplichtig, wat betekent dat voor het gebruik van antibiotica een recept moet worden uitgeschreven door de behandelend arts. Het maakt hierbij niet uit of dit je eigen huisarts is, of een arts van een andere praktijk. Voordelig antibiotica kopen kan hier online bijvoorbeeld.
Door gebruik te maken van antibiotica kunnen bacteriële infecties worden verholpen. Het geneesmiddel zal niet worden ingezet voor het bestrijden van virussen in je lichaam. Houd er rekening mee dat antibiotica bepaalde bijwerkingen met zich mee kan brengen. Denk aan diarree, misselijkheid, overgevoeligheid voor uv-straling, enzovoorts. Vaak zijn de bijwerkingen beperkt als je het gebruik van antibiotica precies volgens de voorschriften doet. Vooraf zal een arts of apotheker je hier meer over vertellen in de meeste gevallen. In andere gevallen kun je altijd terugvallen op de bijsluiter bij de antibiotica. Let hierbij in het bijzonder op het gebruik van alcohol bij een antibioticakuur.

Wanneer antibiotica kopen?

Er zijn verschillende situaties waarbij antibiotica kopen noodzakelijk kan zijn om de infectie in je lichaam te verhelpen. Antibiotica kopen kan bijvoorbeeld bij een blaasontsteking, een urinewegontsteking, een keelontsteking, een chlamydia-infectie en een longontsteking. Het is van de precieze infectie afhankelijk, welk type antibiotica door een arts zal worden voorgeschreven. In de afgelopen decennia zijn er namelijk steeds meer verschillende soorten antibiotica op de markt gebracht. Van deze antibioticasoorten is penicilline het meest bekend. Andere soorten antibiotica zijn amoxicilline, flucloxacilline, piperacilline, clavulaanzuur en tazobactam.

Mede door het aantal verschillende soorten antibiotica is antibiotica kopen niet zomaar mogelijk voor consumenten. Een arts zal eerst moeten bekijken welke soort antibiotica het meest geschikt is om een bepaalde infectie te kunnen verhelpen. Antibiotica kopen wordt aantrekkelijk op het moment dat je een langere tijd met een infectie rondloopt.

De werking van antibiotica

Antibiotica is een middel die ervoor zorgt dat bacteriën gedood worden en de groei van bacteriën geremd wordt, om te voorkomen dat de bacteriën zich verder uit kunnen breiden. Hoewel er verschillende soorten antibiotica bestaan, lijkt de werking van de antibioticasoorten sterk op elkaar. Nadat de klachten verdwenen zijn lijkt het vaak heel aantrekkelijk om al eerder met de antibioticakuur te stoppen. Dit geldt zeker wanneer je te maken hebt met vervelende bijwerkingen als een misselijkheid, diarree of rode en jeukende plekken op de huid. Toch is het erg belangrijk om een antibioticakuur altijd volledig af te maken. Wanneer je dit niet zou doen, zouden de bacteriën op de achtergrond kunnen blijven leven en zo na enige tijd weer actief kunnen worden.

Afhankelijk van het soort infectie duurt een antibioticakuur zo’n 5 tot 10 dagen. Antibiotica kopen en gebruiken wordt alleen aangeraden als dit strikt noodzakelijk is. Antibitioca is namelijk lang niet altijd even goed voor het menselijk lichaam. Mocht je tijdens de antibioticakuur regelmatig alcohol drinken, dan kan dit het genezingsproces vertragen en zal de antibioticakuur langer dan 5 tot 10 dagen duren.
Online antibiotica kopen

Een van de mogelijkheden om antibiotica te kopen is door gebruik te maken van een webwinkel die dit geneesmiddel aanbiedt. In de afgelopen jaren is er zeker één grote partij opgericht, die verschillende medicijnen via internet aanbiedt. Opvallend is dat je voor het kopen van antibiotica via een dergelijke partij geen recept van je eigen dokter nodig hebt. Je vult bij het bestellen van de antibiotica een aantal gegevens in, evenals een beschrijving van je precieze klachten. Op basis van het ingevulde formulier zal een online arts van de website bepalen of antibiotica kopen mogelijk is voor je. Pas wanneer je aanvraag goedgekeurd is zal de antibiotica naar je worden opgestuurd.

Antibioticasoorten die via deze website worden aangeboden zijn onder meer doxycycline, amoxicilline en ciprofloxacine. Houd er rekening mee dat er bij veel van deze antibioticasoorten strenge voorschriften zijn voor het gebruik van alcohol tijdens de looptijd van de antibioticakuur. Niet alleen heeft alcohol een vertragende werking op de antibioticakuur, ook kan de alcohol ervoor zorgen dat je te maken krijgt met extra (gevaarlijke) bijwerkingen.

Antibiotica kopen via een arts

Verstandiger is het in de meeste gevallen om antibiotica te kopen via je eigen huisarts. Je huisarts weet precies wat je medische achtergrond is en kan op basis van een consult bepalen of het zinvol is om antibiotica te kopen. Je zal begrijpen dat een consult binnen een huisartsenpraktijk veel betrouwbaarder is dan het consult op basis van een vragenlijst. Ook kan een huisarts je direct meer vertellen over de verschillende soorten antibiotica die worden aangeboden en de meest geschikte soort voor het bestrijden van de infectie in je lichaam.