Afvallen of op een gezond gewicht blijven: hoe pak jij het aan?

Je hebt het vast wel gehoord in het nieuws: mensen worden niet meer zo heel veel langer dan jaren geleden, maar wel steeds zwaarder. We brengen onze tijd steeds meer zittend door, hebben altijd en overal de beschikking over lekker eten en komen ongemerkt steeds een beetje meer aan. Wil jij zorgen dat je gewichtstoename niet te groot wordt, of probeer je af te vallen? En hoe pak je dat dan het slimste aan?

Bewegen is belangrijk

Iedereen die wel eens heeft geprobeerd om af te vallen weet het: een echt wondermiddel bestaat niet. Om gewicht kwijt te raken zal je zelf actief iets moeten doen, en dat bij voorkeur in de meest letterlijke betekenis. Aan de bak dus! De reden dat mensen steeds zwaarder worden, ligt waarschijnlijk aan het feit dat we steeds minder bewegen. We hebben steeds vaker beroepen waarin we de hele dag zitten, stappen steeds vaker in de auto en hebben niet altijd tijd om te sporten.

Wil je je gewicht naar beneden krijgen, of voorkomen dat je aankomt, is dit dus het eerste wat je kan doen. Wat meer bewegen! In beweging zijn kost je lichaam meer energie dan stilzitten, en dus is de kans dat je als je dit combineert met een bij jou passend eetpatroon, niet zo snel aan zal komen. Dat betekent niet meteen dat je dagelijks naar de sportschool hoeft, al mag dat natuurlijk wel. Ook door gewoon eens wat vaker de fiets te pakken of te gaan wandelen op momenten dat je normaal gesproken in de auto zou stappen, kom je al een heel eind. Of ga iedere dag in je lunchpauze een lekker stuk wandelen, dan leeg je ook meteen je hoofd even.

Een helpende hand

Veel mensen die gewicht willen verliezen, hebben hier wat hulp bij nodig. Met minder of gezonder eten kom je al een heel eind, zeker als je het combineert met meer beweging. Toch kan afvallen een langzaam proces zijn waar je wat moedeloos van kunt worden. Gelukkig zijn er tegenwoordig wel hulpmiddelen te koop die je lichaam een beetje kunnen helpen. Dit zijn geen wondermiddelen, verwacht dus niet dat je een pil inneemt en het afvallen vervolgens vanzelf gaat. Je zal nog steeds je eetpatroon moeten aanpassen en op je beweging moeten letten.

Het bekendste hulpmiddel is XLS medical. Je koopt dit gemakkelijk bij drogist of apotheek, of een online apotheek, als je dit handiger vindt. XLS Medical is een vetbinder, een middel dat ervoor zorgt dat het vet dat je via voeding binnenkrijgt minder wordt opgenomen door je lichaam. Zo wordt het afvallen gemakkelijker. Geen wondermiddel, maar wel een flinke steun in de rug.