3 Supplementen die je helpen met afvallen

De afvallen en dieet markt is er een die wereldwijd goed is voor een miljarden omzet. Niet zo vreemd dus dat de voedingsindustrie graag wilt dat we last hebben van overgewicht. Hoewel dit een andere discussie is, die we hier niet gaan voeren vandaag. Wil ik je wel helpen herinneren dat obesitas nog steeds een erg groot probleem in Nederland is.

Aantal mensen met overgewicht blijft toenemen

Hoewel we steeds bewuster van voeding en beweging worden. Lijkt de toename van overgewicht maar niet te stoppen. Er gaat dus iets niet goed. Omdat wij naast informatie over medicijnen zoals de verschillende soorten antibiotica’s geven. En waar je deze antibiotica’s kunt kopen. Willen wij je ook helpen met je gezondheid.

Want laten we eerlijk zijn. Wanneer je een gezond leven leidt, wordt je minder vaak ziek, wat resulteert in dat je minder ongezonde antibiotica’s nodig hebt en hier met de tijd zelfs resistent voor wordt. Wat weer nadelig uitpakt als je echt ernstig ziek bent en een antibiotica je niet meer kan helpen.

In dit blog: 3 supplementen die helpen met afvallen

Om meteen duidelijk te zijn over afvallen. Afvallen doe je in de meeste gevallen met een dieet. Waarin je een bepaald voedingspatroon volgt. En belangrijke voedingsstoffen te weinig binnen krijgt. Deze supplementen zorgen ervoor dat je kunt afvallen maar toch de schade aan je lichaam beperkt.

Visolie

Dit supplement kun je krijgen in de vorm van capsules en vloeibaar (Levertraan). Wij prefereren de vloeibare variant. Omdat deze puurder is. Visolie, wordt uit vette vissoorten getrokken. Zoals makreel, sardientjes, haring etc. Visolie staat bekend om zijn omega 3 vetzuren. Deze vetten hebben veel positieve kenmerken en voorkomen bijvoorbeeld hart en vaatziekten. Een belangrijke eigenschap voor het afvallen is, dat deze ook helpt bij het verbranden van vetcellen.

Groene thee

Groene thee is zeer populair onder mensen die willen afvallen. Het drijft namelijk vocht en vet af. Hoewel je groene thee heel goed kunt drinken, is er ook groene thee extract. Dit wordt gemaakt van de bladeren van de groene thee plant, genaamd ‘Camellia Sinensis’.

Jaren geleden is al aangetoond dat dit extract de vetverbranding stimuleert. De meest werkzame stof die hiervoor zorgt is een antioxidant (EGCG). Groene thee is daarom altijd een van de betere manieren om mee af te vallen. Mede omdat het geen schade oplevert aan je lichaam. Het is een natuurlijk product wat goed ondersteund bij het afvallen. Wanneer je dit supplement wilt gebruiken als normale thee. Dan raden wij je wel aan om minimaal 3 tot 4 koppen groene thee per dag te drinken, anders heeft het bijna geen effect. Groene thee kun je overal kopen.

Whey (eiwitten)

Waarschijnlijk heb je weleens gehoord van eiwitshakes. Deze eiwitten die van melk zijn afgeleid worden veel gebruikt door sporters voor sneller spierherstel. Maar whey is ook uitermate geschikt om af te vallen. Dit komt vooral omdat het ervoor zorgt dat je minder eet. Wanneer je een keer per dag een eiwitshake neemt. Heb je de rest van de dag sneller een verzadigd gevoel, waardoor je minder eet.

Er zijn natuurlijk nog veel meer supplementen die je helpen bij het afvallen. Voor een compleet overzicht van de beste supplementen voor bij je dieet, klik je op de link.